Alla inlägg av admin

GOD JUL!

Ja, det var ett roligt år! Vi hann med både Umefolk och ett eget underbart Balkanparty tillsammans med Tummel på Studion i Umeå. Vi har spelat på Norrbyskär, Kullar & Klang, Umeå Waldorfskola och nyligen på en härlig Balkanmusikfestival i Krokom. Vi har också fortbildat oss i en inspirerande workshop med briljanta Sofia Högstadius. Till fortbildningen får väl också räknas konsertbesök: På Urkult får man alltid nya idéer och inspiration, och sen bevistade vi en EPISK konsert med Kroke i Örnsköldsvik. Nu jobbar vi på några nya och nygamla låtar (tack, Sofia!), och hoppas på minst lika många spelningar nästa år. Men hallå! Visst vet ni att vi älskar bröllopsspelningar? Det har varit alldeles för lite av den varan de senaste åren. Gift er, och boka oss! (Vi kan spela vals också!)

BALKANPARTY!

Nu kan vi inte vänta längre! Studion på Umeå FH är bokad 25 mars för en helkväll. Mullin Mallin Band inleder, och som gästband har vi den STORA äran att få presentera TUMMEL*, ett band från Malmö som står för passionerat balkan- och klezmer-ös. Vad mer kan man önska?! Ja, den som fortfarande står på benen kan svänga loss till ett klassiskt balkandisko. Baren är öppen!

Vi ser fram emot ett svettigt golv framför scenen! Kom som du är – eller odla din bästa balkanmustasch, ta på nåt glittrigt, eller en folkdräkt från Långtbortistan. Allt är tillåtet! Och köp biljetterna på Biljettcentrum!

* Tummel är jiddisch, och beskriver det ljud (eller oljud!) som uppstår vid ohämmat festande.

Nu kör vi en kampanj!

Du får två tygväskor för 100 kr. Wow!
En julklapp och en åt dig själv, liksom.

Maria Wall har designat och de är tryckta hos Gröna Tryck som garanterar både Fair Trade och eko! Finns åtta olika färgkombinationer!

Skicka meddelande på vår Facebooksida, hör av dig till någon av bandmedlemmarna eller skriv till mullinmallin@svenskaord.se så löser vi leveransen!

God jul!

Nya bilder

Ett smakprov på några av bilderna som stjärnfotografen Angelika Goldmann tog med oss sommaren 2018. Fler bilder finns under fliken ”Bilder” och stora versioner under fliken ”Pressbilder”.

Solja Krapu är ny hedersmedlem i Mullin Mallin Band

För några år sen började vi känna att vi äntligen hade kommit dit vi alltid velat komma, vi hade blivit ett partyband som får spela på bröllop och fester där publiken hoppar i extas framför scenen. En av höjdpunkterna var när en av gästerna, efter att ha dammsugit upp ett krossat ett glas, med stor inlevelse började dansa vilt med dammsugarslangen.

Då kände vi att vi var hemma.

Nu har vi börjat längta efter det vemodiga igen. Galenskapen är underbar, men vi vill inte tappa bort alla stillsamma och vackra sånger. En av våra absoluta favoritpoeter är Solja Krapu, och vi frågade helt enkelt henne om vi skulle göra något tillsammans. Resultatet blev föreställningen Vemodiga vulkanutbrott. I den blandas våra smärtsamma kärlekssånger med Soljas ibland sorgliga, ibland krassa dikter. I crescendot (vulkanutbrottet?) på slutet av föreställningen piskar hon upp stämningen och lockar fram vår galenskap igen.

Läs mer om föreställningen under fliken ovan!

 

”När Mea håller danskurs blir det fullbokat direkt”

Peppen! Vi har nyss anlitat Mea Nordenfelt från Stockholm att hålla i danskurserna. Det blir tre tillfällen under dagen att prova på lite spännande taktarter och dansa ringdans tillsammans med henne. Citatet i rubriken kommer från en av hennes deltagare vid en tidigare dansworkshop och det fick oss att byta lokal, så att alla ska få plats. Så nu kommer alla dansverkstäder att hållas i Fika.

Tiderna har också ändrats – klicka på fliken ovan.

Fler nyheter: I biblioteket blir det myshörna med filmvisning av ”Svenskarna i Guca” som gick på SVT i höstas. Och Folkets bio har valt film: Det blir ”Min faster i Sarajevo” av Goran Kapetanović. Den beskrivs som överraskande, smärtsam och komiskt absurd.

Det låter som en beskrivning av ett helt vanligt rep med Mullin Mallin …

Språkkonferens

Den 21 maj har vi det stora nöjet att försöka Balkanfrälsa Sveriges alla facköversättare. Det blir galamiddag på P5 i nya kulturhuset Väven här i Umeå. Där har vi spelat tidigare. Vi minns med kärlek de galna barnmorskorna som fick golvet att gunga framför oss i höstas. Kan översättarna överträffa det?

På Facebook har vi nyss lagt upp en liten film med danssteg som kan användas i en långdans. Kvittot på en lyckad spelning är när långdansen till slut kapsejsar och publiken ramlar i en svettig hög framför oss. Men här går det pedagogiskt långsamt. Träna på!

Dans i repan

Psst, visst har vi en mysig replokal?!

Bröllopsbandet!

Äntligen har vi blivit ett bröllopsband! Den här bilden är från en oförglömlig afton på annandagen 2015 när vi fick spela framför en helt galen och alldeles underbar publik. Om allt går väl har vi ett bröllop till att njuta av i sommar. Hoppas hoppas det blir av!

Bröllop