Alla inlägg av admintill

Musikvideo! Umefolk!

Inget är sig likt – fortfarande! Men Umeås fina folk- och världsmusikfestival Umefolk vägrar lägga sig platt, och spurtar nu mot en sannolikt fantastisk digital festival 26-27 februari. Vi har blivit inspelade till några låtar på Allspelet, där ”alla som vill” brukar musicera tillsammans, och som brukar inviga festivalen. Vi törs knappt tänka på hur det går till att klippa ihop det materialet…

Vi blev inspirerade och spelade in ett eget bidrag till festivalen. En stilla(?) bön om att ett visst virus ska försvinna… Se den på Umefolks hemsida, eller direkt på Youtube.

Ljud och bild har producerats av Nils Johansson på Ballerina Audio i Umeå.

Kärleksfullt erbjudande

 

Planerar ni bröllop och behöver ett band? Boka oss till Alla hjärtans-pris!

Mullin Mallin älskar verkligen bröllopsspelningar! Det är kärlek i luften och alla är på festhumör. Musiken passar alla åldrar, och man får dansa hur man vill!

Med start på alla hjärtans dag firar vi kärleken lite extra genom att ge de första fem paren som bokar oss ett särskilt vänligt pris. Kontakta oss så kommer vi överens om förutsättningarna. Är det i Umeå med omnejd så slipper vi reskostnader. Vi spelar gärna bröllopsvalsen om ni vill!

Kontaktuppgifter under fliken Frågor och bokningar

Sommarlov

Den geografiska spridningen av bandet sträcker sig under sommaren från Lofoten i nordväst till Kalmar i sydöst, så det händer inte särskilt mycket just nu. Men i början av augusti samlar vi styrkorna för att låta oss inspireras av musiken på Urkult. I årets lineup hittar vi bland annat våra vänner i Süperstar Orkestar, så vi hoppas att danslogen står stadigt…

Vad händer härnäst?

Vi har haft smygpremiär av tygkassar med bandlogga under vårens sista spelningar. Snart kommer dom upp här också, vi ska bara fixa vettiga bilder så att färgerna görs rättvisa.

I slutet av oktober spelar vi ”Vemodiga vulkanutbrott” i Arvidsjaur. Där spelar vi också i mellandagarna, en sedvanlig konsert med röj.

Eftersom vi drabbats av spamattacker här på bloggen så har vi stängt av kommentarsfälten. Kontaktuppgifter hittar du under ”Frågor och bokningar”. Det går alltid att ”prata” med oss på sociala medier också, Facebook och Instagram.

Auktionen avslutad!

Tack Johan Forsman som budade hem en spelning med oss för Musikhjälpens räkning! Det har varit en fantastisk vecka här i Umeå. Det var tydligt hur engagemanget bara växte dag för dag, och Rådhustorget har varit fullt med folk oavsett kylan och tid på dygnet. Musikhjälpen slog alla rekord, och i skrivande stund är siffran 74,4 miljoner – och då har alla pengar inte kommit in än. ”Många bäckar små…” säger man. Jo, så bra kan det bli när var och en bidrar efter sin förmåga. Vi är glada och stolta över att vara en liten del av detta. Och Johan kommer att få en spelning han aldrig glömmer…

Mustasch kapad

Fotograf: Samuel Pettersson

Finland firades på Väven

Umeås kulturhus Väven firade Finland med en hel söndag på temat. Vi hade äran att få avsluta dagen med en konsert. Vi har ju ofta smugit in en och annan finsk låt i repertoaren och nu fick vi anledning att frossa i finskheten. Roligt att spela till folk som dansade humppa!

mullin-mallin-pa-finska-3

En vän i publiken blev berörd och inspirerades att skriva följande dikt. Vi kan inte annat än buga oss djupt inför denna poetiska hyllning:

 

VÄRLDSTANGO

Hundra stjärnor blinkar
I takt med den himmelska fiolens tango
Kärleken strålar i kapp med stjärnornas blixtrande ljus
Världen andas kärlek och fred
Urskogen, kall och mörk, rycks med i alltets musik
Vinden bjuder skogen upp till dans
Skakar om trädens grenar
Glitter frigörs och fyller luften
Hela skogen vaggar i takt med himmelsfiolens tango

Plötsligt stoppar sfärernas musik
En jättekaskad av mörkt stjärnfall
Någonstans krossade hjärtan
Mörka orosmoln byggs upp i världen
Vindens tango med skogen dör ut
Urskogen åter kall och mörk

Finns hopp om läkning?
Att sfärernas musik återkommer
Och att stjärnornas tango på himlavalvet växer fram igen
I samklang med den himmelska fiolen
Att den mörka urskogen åter fylls av ljus och glitter
Att kärlek och fred återkommer?