Balkanparty 4 februari 2017

Mullin Mallin fyller Väven med Balkan!

Det har äntligen blivit dags för ett nytt Balkanparty i Umeå. Den här gången satsar Mullin Mallin högre än någonsin och fyller hela Väven med Balkan den 4 februari! Det blir bland annat matverkstad, sångverkstad, dansverkstad och föredrag och på kvällen spelar Süperstar Orkestar och – naturligtvis – Mullin Mallin Band. Det blir även filmvisning på Folkets bio, en fotoutställning om livet på Balkan någonstans i huset och sång och musik i Fika!

Hela dagen erbjuds mat och tilltugg med balkantema i Fika. Blir det helgrillad gris på däcket utanför? Vi håller tummarna!

Tips! Passa på att lyxa till det ordentligt och boka rum på U&Me i samma hus. Boka via länken www.umehotel.se och ange ”Balkanparty” under Företagskod/Specialpris så får du ett superpris!

Preliminärt program som uppdateras regelbundet:


12.00-13.00
Multisalen: Jovan Radomir bjuder på personliga berättelser om sin resa från Serbien till Sverige och signerar sin nya kokbok.jovan-my-ballkan


13.30–16.00
Multisalen:Sångworkshop med Sonya Bakoeva från Plovdiv i Bulgarien, nu bosatt i Stockholm.

sonya-bakoeva

Sonya Bakoeva är djupt rotad i sitt hemlands folkmusik och sångtradition. Hon har bred erfarenhet som sångpedagog, körledare och artist. Sedan 2010 har Sonya uppträtt med grupper som 3 Leva, Parizad, Lele Lele Orchestra, Vaya Quartet och Finno-Balkan Voices. Sin sångpedagogiska utbildning har hon fått vid Academy of Music, Dance and Fine Arts i Plovdiv, Bulgarien. Med Sonyas brinnande passion för folksången blir ni inbjudna till en spännande musikalisk resa genom det bulgariska berg-och-dalbaneliknande landskapet.

Anmälan: bilda.nu/balkanparty


13.30–14.20
Fika: Gratis dansworkshop med Mea Nordenfelt. Mea Nordenfelt är utbildad danspedagog vid dans- och cirkushögskolan med 30 års erfarenhet som danspedagog och frilansdansare. Mea håller uppskattade danskurser i hela Sverige och det här blir ett unikt tillfälle att få dansa med henne och komma i form inför kvällens Balkanparty!

150907 Kultur i Vården

meadans.se/folkdans


13.30–14.30
Folkets bio: Specialvisning av den flerfaldigt Guldbaggebelönade filmen Min faster i Sarajevo av Goran Kaptanović. Specialpris dagen till ära 80 kronor.

Mer information, platsbokning och betalning på www.folketsbioumea.se


15.00–15.50
Fika: Gratis dansworkshop med Mea Nordenfelt. En ny chans att lära sig danser som passar på ett Balkanparty.


16.00–18.00
Matstudion: Matworkshop med Jovan Radomir.

Välkommen till en matworkshop där du får laga serbisk mat med personlig handledning av Jovan Radomir. Jovan bjuder på berättelser och recept och tillsammans lagar ni mat från hans egna kokböcker. Du lär dig tillaga någon av hans egna personliga favoriter från det balkanska köket. Maten tillagas i trevlig atmosfär, du kan ställa frågor och få tips på kulinariska läckerheter och smultronställen i Jovans hemtrakter. Sedan avnjuter ni middagen tillsammans som avslutning på workshopen.

Obs! Begränsat antal platser. Först till kvarn …
Anmälan och betalning: bilda.nu/balkanparty

Ta gärna med egen dryck.


16.30–17.20
Fika: Gratis dansworkshop med Mea Nordenfelt. En ny chans att lära sig danser som passar på ett Balkanparty.


18.00–19.00
Fika: Gratiskonsert med Appendix, bandet som säkrar balkanåterväxten i Umeå. Ingen vet hur många de är, de bara väller in och så blir det ett jäkla drag!


19.00
Insläpp till Vävenscenen – baren öppnar.


20.00–23.30
Vävenscenen: Balkanparty med Mullin Mallin Band och Süperstar Orkestar.
superstarorkestar.com

annika-och-superstar

 


23.30-02.00
Balkanklubb med Jovan Radomir!


Här finns en översiktlig version av programmet: Facebook/Mullin Mallin


Biljetter:

Det kommer att säljas biljetter på plats hela dagen den 4 februari. I kulturreceptionen på biblioteket fram till kl. 16.00. Från 16.00 flyttar biljettförsäljningen till Fika/Öppna/Vävenscenen.

  • Konserter                    295 kr, Scenpass 255 kr, stud. 195 kr, ungd. 195 kr
  • Dansworkshop           Gratis, anmälan på plats
  • Sångworkshop           Gratis mot uppvisande av konsertbiljett, annars 100 kr – betalas                                           på plats. Anmälan till www.bilda.nu/balkanparty.
  • Matworkshop             350 kr, anmälan och betalning www.bilda.nu/balkanparty
  • Filmvisning                80 kr, www.folketsbioumea.se
  • Konsertbiljetter         www.vaven.se, Biljettcentrum (över disk)
  • Åldersgräns                18 år (konsert och klubb)